Čisto lice Čukarice, 14- 15. oktobar 2016.

Košutnjak

Čisto lice Čukarice

Tokom dvodnevne akcije ČISTO LICE ČUKARICE, organizatori i opštinsko rukovodstvo će pozvati građane da otpad, koji imaju u svojim kućama i stanovima, a pre svega stare i istrošene elektronske i električne uređaje, prikupe i doniraju u humanitarne svrhe

U okviru kampanje „Čisto lice Srbije“, na teritoriji beogradske opštine Čukarica, 14. i 15. oktobra će biti organizovana akcija „Čisto lice Čukarice“.

Tokom dvodnevne akcije, organizatori i opštinsko rukovodstvo će pozvati građane da otpad, koji imaju u svojim kućama i stanovima, a pre svega stare i istrošene elektronske i električne uređaje, prikupe i doniraju u korist kampanje. Kroz informaciju da će novac od prikupljenog otpada biti usmeren u humanitarne svrhe, građani će prepoznati značaj reciklaže i činjenicu da otpad ne predstavlja bespotreban teret, već novu sirovinu i novu vrednost, koja ima veliki značaj, kako za privredu, tako i za društvo u celini.

Kampanju „Čisto lice Srbije“ organizuju udruženje građana „Moja Srbija“ i Privredna komora Beograda, u saradnji sa Reciklažnim centrom „Božić i sinovi“ i uz podršku Grada Beograda. Osnovni cilj kampanje je podizanja svesti građana o značaju reciklaže otpada i zaštite životne sredine, putem donacije novca dobijenog prikupljanjem otpada, u dobrotvorne svrhe.

U Srbiji je ustaljena praksa da kompanije koje se bave reciklažom plaćaju firmama i pojedincima za svaki kilogram preuzetog otpada. Kroz svoju kampanju, „Moja Srbija“ i Privredna komora Beograda će pozvati firme koje posluju u Srbiji, da prikupe što veću količinu otpada i da se odreknu potencijalnih prihoda, u humanitarne svrhe. Osim kompanija, u akciju će se uključiti i lokalne samouprave, omladinska udruženja i svi zainteresovani građani.

Dobro došli!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.