Čisto lice Rakovice 28 – 29. oktobar 2016.

Čisto lice Rakovice

Čisto lice Rakovice

Tokom dvodnevne akcije ČISTO LICE RAKOVICE pozvamo građane da otpad, koji imaju u svojim kućama i stanovima, a pre svega stare i istrošene elektronske i električne uređaje, prikupe i doniraju u humanitarne svrhe

U okviru kampanje „Čisto lice Srbije“, na teritoriji beogradske opštine Rakovica, 28. i 29. oktobra će biti organizovana akcija „Čisto lice Rakovice“.

Tokom dvodnevne akcije ćemo pozvati građane da otpad, koji imaju u svojim kućama i stanovima, a pre svega stare i istrošene elektronske i električne uređaje, prikupe i doniraju u korist kampanje. Kroz informaciju da će novac od prikupljenog otpada biti usmeren u humanitarne svrhe, građani će prepoznati značaj reciklaže i činjenicu da otpad ne predstavlja bespotreban teret, već novu sirovinu i novu vrednost, koja ima veliki značaj, kako za privredu, tako i za društvo u celini.

Tokom prethodne akcije „Čisto lice Čukarice“ ostvaren je odličan rezultat. Građani, lokalne organizacije i firme su prikupile oko 2.000 kg elektronskog i električnog otpada. Od prihoda, koji će na osnovu toga biti ostvaren, pomoć će biti upućena devojčici Svetlani iz Sremčice, koja boluje od veoma teške bolesti.

Kampanju „Čisto lice Srbije“ organizuju udruženje građana „Moja Srbija“ i Privredna komora Beograda, u saradnji sa Reciklažnim centrom „Božić i sinovi“ i uz podršku Grada Beograda. Osnovni cilj kampanje je podizanja svesti građana o značaju reciklaže otpada i zaštite životne sredine, putem donacije novca dobijenog prikupljanjem otpada, u dobrotvorne svrhe.

U Srbiji je ustaljena praksa da kompanije koje se bave reciklažom plaćaju firmama i pojedincima za svaki kilogram preuzetog otpada. Kroz svoju kampanju, „Moja Srbija“ i Privredna komora Beograda će pozvati firme koje posluju u Srbiji, da prikupe što veću količinu otpada i da se odreknu potencijalnih prihoda, u humanitarne svrhe. Osim kompanija, u akciju će se uključiti i lokalne samouprave, omladinska udruženja i svi zainteresovani građani.

Dobro došli!

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.